četrtek, 28. april 2011

You Rang, My Lord?

You Rang, My Lord?
Te dni smo bili priča novemu zabavnemu zapletu ptujskega partnerskega projekta Evropske prestolnice kulture 2012 (EPK 2012). Po dveh letih in pred njenim pragom sta ptujski župan Štefan Čelan in njen koordinator Franc Mlakar ugotovila, da slednji nima dovolj časa zanjo. Zato je župan javno razglasil, da bo odslej koordinator idejni vodja EPK 2012, njegov operativec pa kar Aleš Arih, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.
         Rešitev ima drobno napakico; Aleš Arih o tem, da bo izvajal ideje po nareku Franca Mlakarja, ne ve nič in povrhu še to možnost odločno odklanja. A menda je že vse dogovorjeno (tudi brez Ariha), tako da moramo le še počakati novinarsko konferenco, kjer bo vse natančno razloženo.
         Kakšna razmerja moči prinašajo tako iskrive rešitve, seveda težko pretehtamo v običajnem komentarju. Zato se bomo tudi tokrat poslužili satirične zgodbice ...
         Vse skupaj se začne, ko se Aleš Arih v petek pozno popoldan po napornem delovnem tednu počasi odpravlja na zaslužen vikend. Nakar zazvoni telefon: "Gospod Arih, lepo pozdravljeni, Mlakar tukaj. Ne zamerite, na hitro vas kličem; jutri se vrnem iz Kitajske in preden odpotujem na novo službeno potovanje v Črno goro, bi vam rad podal še nekaj svojih najnovejših idej. Ker pa se mi najlepše rojevajo ob toplih žemljicah, vas res lepo prosim, da mi jih pet svežih, dišečih dostavite jutri zjutraj ob 8. uri na sedež mojega ptujskega podjetja. Hvala!"

...

Ni komentarjev:

Objavite komentar