petek, 8. april 2011

Še en odstop na vidiku: na odhodu ptujski EPK koordinator Franc Mlakar

Današnji Večerov članek o tem, da EPK verjetno izgublja ptujskega koordinatorja Franca Mlakarja. Čeprav ta ne odgovarja na medijske poizvedbe, je Aleš Arih priznal, da ga je ptujski župan Štefan Čelan snubil za to funkcijo, a jo je odklonil.
Malo verjetno je, da se bo Mlakar odpovedal funkciji zaradi prezasedenosti, prej je rezultat razočaranja in skrhanih razmerij na Ptuju:
V zadnjem času so se na Ptuju razširile govorice, da naj bi kot koordinator ptujskega partnerskega projekta Evropska prestolnica kulture (EPK) 2012 odstopil Franc Mlakar. Da imajo podlago, priča naš pogovor z Alešem Arihom, direktorjem Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož (PMPO). Kot nam je ta povedal, mu je ptujski župan Štefan Čelan res predlagal, da naj prevzame koordinacijo ptujskega projekta EPK 2012. Arih ga je zavrnil, saj da gre za konflikt interesov. PMPO, ki ga vodi, se namreč prav tako prijavlja za sredstva v ptujskem projektu EPK 2012. Sicer pa mu župan doslej ni izdal nobenega uradnega povabila za to funkcijo.
         Aleš Arih nam je še povedal, da je ptujskemu županu že nekajkrat izrazil razočaranje, ker se njihovi projekti, povezani z EPK 2012, v smislu vključevanja v program EPK nikamor ne premaknejo. Prav tako je bil lani imenovan v programski svet zavoda v Mariboru kot predstavnik Ptuja, vendar doslej ni prejel vabila niti na en sestanek sveta.
Članek v celoti.       

Ni komentarjev:

Objavite komentar