sreda, 4. maj 2011

Melita F.Hajnšek: »Mediji bodo javnosti do kraja priskutili vse«

Odlomek iz članka Melite Forstnerič Hajnšek v izdaji 7D (Večer), 4. 5. 2011. Še en prijem blame the media, ki v resnici preseneča – v zapisu, ki so ga na prvi strani 7D ultrakritično oglaševali pod »EPK – ambasada razkola«, je zmogla precejšnjo dozo dvomov, zdaj pa se zdi, da znova kritizira samo sebe. Takrat je, zanimivo, vehementno kritizirala epekajevski zaničevalni odnos do medijev, zdaj kritizira medije. Razumi, kdor more. Ko novinarji kot predstavniki medijev uporabijo argument »blame the media«, in še to le dan po svetovnem dnevu svobode tiska, je pa to sploh poraz:

Ob vseh vodstveno-konceptualnih težavah EPK Maribor 2012 in nenehnih dvomih, ki jih sproža vsak nov odstop vodilnega ali vsaka javno izražena zamera tistih, ki so sanjali o višjih sredstvih za svoje projekte v okviru EPK, se vsuje v laični javnosti nova ploha absurdnih in popreproščenih lamentacij. Mediji se prehitevajo v razkrivanju nečednosti, nediscipline in politične prozaike, povezanih z Vetrinjskim dvorom. Do slavnostnega začetka bodo javnosti do kraja priskutili vse, kar je povezano z EPK. Za očiščenje zaščitne znamke bi potrebovali kake svetovne mojstre marketinških strategij. Ampak saj vemo, kakšni sovražniki znamo biti sami sebi.

5 komentarjev:

  1. MF Hajnsek je vseskozi prijazno govorila o EPK in Kanglerju (ki ga je policija zaradi preiskav o korupciji danes pridrzala). Seveda, ce pa je njen moz direktor Snage, je treba o Kanglerju porocati samo prijetno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Gospa Melita FH je doslej vedno prijetno poročala o Kanglerju, Hajnškovi in Kanglerjevi so vendar hišni prijatelji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Predvsem bi morala ga. MFH razčistiti pri sebi glede njenega "sovraštva" do posameznih ustvarjalcev v Mariboru in razmisliti o tistih, ki jim dela neomajen PR na meji dobrega okusa.

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes je med pridržanimi tudi Ivan Hajnšek, mož Melite Hajnšek - a vam to kaj pove?

    OdgovoriIzbriši
  5. Sicer malce oftopic, pa vendarle:
    Predlagam, da v projekt Urbane brazde uvrstijo tudi nadaljevanje razkopavanja arheoloških najdišč.
    Dnevnik:
    Poslovno-stanovanjski projekt Habakuk je lani doživel kazenske ovadbe zaradi uničenja arheološke plasti na gradbišču pod Pohorjem, svojo pisarno je moral izprazniti tudi glavni inšpektor na inšpektoratu za kulturo in medije Aleksander Vidmar. Sporno kopanje v zemeljski sloj, ki skriva neprecenljive zakladi iz pradavnine, je novembra 2009 policiji prijavil Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS). Mesec prej so bili namreč strokovnjaki ZVKDS na terenskem ogledu gradbišča, ki je na območju lani odkritega arheološkega najdišča. Ker so se delavci gradbenega podjetja Konstruktor VGR med omenjenim ogledom že pripravljali na začetek gradnje, so arheologi zahtevali takojšnjo ustavitev del in sestanek z izvajalcem del. Na sestanku se je izkazalo, da je imel izvajalec od avgusta 2008 veljavno gradbeno dovoljenje, ki ga je dobil, še preden je arheološko najdišče pridobilo formalni status varovanja. Zato so arheologi državnemu pravobranilstvu podali pobudo za obnovo postopka v zvezi z izdanim gradbenim dovoljenjem. Navkljub dogovoru, da bodo z začetkom del počakali, so gradbeniki začeli novembra izkopavati gradbeno jamo in so pri tem nepopravljivo uničili arheološko najdišče.

    OdgovoriIzbriši