petek, 25. marec 2011

Sloni romajo pod točko razno

Fragment današnjega zapisa v Dnevniku (25. 3. 2011) s skorajda hudo srednjeveško metafizično dilemo: koliko angelov na konico noža ,ali po epekajevsko: ali veliki sloni sodijo pod točko razno in koliko njih? Iz zapisa je razbrati, da posebnega zanimanja nadzornikov za finančno poslovanje ni bilo, niti za velike slone in niti pod točko razno.Takole:
Svet zavoda se je včeraj izognil (neprijetni) javni razpravi o razkritju poslov med Zavodom Maribor 2012 in podjetjem Zadrga ter petimi sodelavci Zadrge, ki jih je sklenila poslovna direktorica. Časnik Žurnal je namreč poročal, da je Hvalčeva v začetku leta sklenila pogodbe za marketinško svetovanje v skupni vrednosti 75.000 evrov. Za oddajo posla zunanjim sodelavcem pa poprej ni objavila javnega razpisa, ker je znesek razdelila na več pogodb.
Nočejo velikih slonov
Članica sveta zavoda Barbara Koželj Podlogar z ministrstva za kulturo je uvodoma zahtevala, da se ta problematika nemudoma uvrsti na dnevni red. "Preveč indicev je, ki jih je treba sproti razreševati," je opozorila Koželj-Podlogarjeva. "Zadeva je pomembna, jo je pa možno uvrstiti tudi pod točko razno. Ni kaj skrivati in ni treba iz nje delati velikega slona, ki jih imamo že itak dovolj," je menil svetnik Srečko Meh. Svet zavoda se je potem strinjal, da bo to zadevo obravnaval pod točko razno, vendar tega nato ni storil. Ob izključitvi javnosti je namreč sprejel zgolj priporočilo, po katerem se bo v bodoče zavzemal za transparentno poslovanje uprave, ki bo morala delovati usklajeno. "Če bi se izkazalo, da bi kdor koli v upravi kršil naše priporočilo ali da bi deloval v neskladju z zakonodajo, bomo ukrepali," je napovedal Oto Luthar, predsednik sveta zavoda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar