nedelja, 27. marec 2011

Bodo v EPK brneli beemveji?

Kulturniški EPK okus za avtomobile? Kakšna je prava kulturna mera za emisije CO2? Počakajmo, pa bomo videli. Iz Slovenskih novic (28. 3. 2011):
MARIBOR - Potem ko je v vodo padel vladni posel s sto beemveji, se po naših informacijah zdaj za tovrstne sponzorske avtomobile potegujejo v javnem zavodu Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Kot smo izvedeli od virov blizu temu, naj bi bilo za zdaj v igri pet jeklenih konjičkov te znamke. Namenjeni naj bi bili vodilnim v zavodu. Informacije v zavodu Maribor 2012 niso zanikali.
Aljaž Mejal, ki v zavodu skrbi za odnose z javnostmi, nam je na vprašanje, ali drži, da se poigravajo z idejo, da bi za upravo in sodelavce javnega zavoda Maribor 2012 pridobili sponzorska vozila znamke BMW, odgovoril: »Pri projektu Evropske prestolnice kulture želijo sodelovati številna podjetja, ki želijo biti prepoznavna znotraj EPK. Zato želijo na različne načine sponzorirati in oglaševati svoje produkte. Med njimi so tudi ponudniki iz avtomobilske industrije. Na neformalni ravni se zavod sicer pogovarja z več ponudniki o morebitnem sodelovanju, saj bo zaradi številnih službenih poti (koordinacija partnerskih mest, obiski iz tujine, aktivnosti ekip znotraj programskih sklopov ...) potreboval službena vozila.«
Na vprašanje, za koliko teh gre, ni odgovoril. Prav tako ne na prošnjo za poimenski seznam tistih funkcionarjev in uslužbencev EPK, ki bodo vozila lahko uporabljali, niti na vprašanje pod kakšnimi pogoji jih bodo lahko uporabljali. Sporočil je le, da »odločitev o tem, ali bo zavod sploh imel sponzorska vozila, še ni bila sprejeta. Nobeno poslovno sodelovanje še ni bilo sklenjeno.«
So pa, tako trdijo viri blizu EPK, naša vprašanja o avtomobilih in porabi denarja, ki smo jih poslali v četrtek tik pred sejo sveta zavoda, močno razburkala že tako pregreto ozračje v zavodu. Posledica je najbrž tudi anonimka, ki jo objavljamo v okvirčku in ki smo jo prejeli na večer po seji sveta, veliko preden se jim je v zavodu uspelo uskladiti, kakšna uradna pojasnila nam bodo posredovali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar