petek, 24. junij 2011

Direktor TV Slovenija bo vodil programski svet EPK

Programski svet zavoda EPK ima novega predsednika, po odstoplem Tomažu Pandurju se je na to mesto zavihtel direktor TV Slovenija Janez Lombergar. Odločitev je presenetljiva, kajti Lombergar opravlja službo na drugem javnem zavodu, na RTV Slovenija, kjer skrbi in odgovarja za programe televizije, član sveta pa je postal pretekli mesec. Kaj to pomeni za frekvenco poročil o EPK na javni radioteleviziji in kakšna bodo ta, še zlasti zaradi obubožanega imidža projekta EPK, bomo kmalu videli. Problem pa utegne biti tudi nasproten. Zapis na MMC RTV SLO, kjer nas v podnaslovu obveščajo še o tem, da je programski direktor projekta Mitja Čander. Ja, to je res ekskluzivna in čisto sveža informacija:



Lombergar nasledil Pandurja na čelu programskega sveta EPK-ja
Programski direktor projekta je Mitja Čander
24. junij 2011 ob 17:14
Maribor - MMC RTV SLO/STA
Potem ko je z mesta predsednika programskega sveta EPK-ja aprila "zaradi nezaupanja ter blatenja v javnosti in medijih" odstopil Tomaž Pandur, je zdaj na njegovo mesto stopil Janez Lombergar.
Na današnji seji programskega sveta EPK-ja so za novega predsednika programskega sveta imenovali Janeza Lombergarja. Lombergar je bil na seji, ki jo je vodil namestnik predsednika Ivo Vajgl, soglasno potrjen od vseh članov sveta, so sporočili iz zavoda Maribor 2012.
Člani sveta so se na seji seznanili tudi z glavnimi izhodišči programa v sklopu EPK-ja 2012, ki jih je predstavil programski direktor Mitja Čander. Člani so temeljne usmeritve teh izhodišč tudi podprli.
Pred javno razgrnitvijo celotnega programa EPK-ja pričakujejo jasnejšo razporeditev nosilnih in presežnih projektov, ki bodo prispevali h kakovostni izvedbi celotnega projekta.
Po besedah Vajgla je Čander s sodelavci pripravil program, ki je "impresiven", tako po številu domačih in tujih umetnikov kot po sodobnih in zanimivih tematskih usmeritvah. Gre za neke vrste sintezo ustvarjalnosti v Mariboru in partnerskih mestih, pri čemer poskuša program biti čim bolj inkluziven, kar mu uspeva z vključevanjem ponudbe in povezav kulturnih institucij v širšem evropskem prostoru.
Programski svet je izpostavil nujnost, da se natančneje opredelijo nosilne teme in dogodki v posameznih mesecih, da postane presežni del kulturne ponudbe Maribora razumljivejši ter lažje predstavljiv.

1 komentar:

  1. Nekje rajajo...
    Če se Jančarju kresne, to ni bogastvo, ampak revščina ponudbe ali obup tistih, ki se želijo ponudit in omagajo.
    Jančar je tudi glavni akademski inkvizitor prestolnice, ki naj bi jo pokulturili.
    In kaj naj zapišem, če se mu je kresnilo v gležnarje? Nič.
    A če se v pletenici izlušči Lombergar, vprašam, halo akademiki, kje je vaš krik ali vsaj granitna kocka na dvorec.
    Po Pandurju, ste se oprijeli neškodljivega pesnika in zdaj je potreben aparatčik.
    Za Kanglerja, ne verjamem, da ima on o tem tri čiste...prej za televizijce, Ujčiča in medijsko Suzano.
    Moj mezinec na nogi, ima več ambicij in več znanja, kot Lombergar ...a on ima, očitno, več želja in nuje pa politične podpore vladajoče revščine, posegati v epeka projekt, kot bi si kdo želel...želi si pa tako ali tako nihče nič in sploh je najbolje, da se ljudje o tem ne pogovarjajo, projektnih želja pa sploh ni.
    Glede na slikice, je to real-social podajanje rok in protokolarni ringlšpil, ki se bo po taki ali drugačni sreči, nekajkrat tudi v Mariboru ustavil.
    Lombergar, zakaj rabiš to Funkcijo ob tako zajebani poziciji javne tv?

    OdgovoriIzbriši