četrtek, 30. junij 2011

Kangler versus Čander o tem, kdaj se sme na dopust

Očitno so razmere med občino in vodstvom EPK zelo zaostrene. Kangler postavlja ultimate, želi programe, Čander mu ponuja 250 programov takoj in še 80 do septembra. Žal pa ne benti dovolj na glas zaradi občinskih izigravanj glede infrastrukturnih objektov.... Zavod v tej godlji od Pahorja terja nič manj kot državnega sekretarja za koordinacijo med ministrstvi in EPK-jem. Nasprotovanje enih drugim se otipljivo kaže v njihovi oceni, kdo in kdaj si zasluži dopust:
“Dokler program ne bo na moji mizi, naj pozabijo na lepe počitnice. Nedopustno je, da kot župan še vedno ne vem, kaj nas čaka prihodnje leto,” je pred dnevi dejal Franc Kangler in od programskega direktorja Evropske prestolnice kulture (EPK) Mitje Čandra pisno zahteval celoten program. “To jemljem kot komunikacijski šum. Prijazno sem mu odgovoril, da bom v skladu s sklepi sveta zavoda glavnino programa poslal v roku, to je 22. junija, dokončno pa ga bom zaključil septembra,” je odgovoril Čander.
“Delali smo veliko in imamo tri četrtine programa. Zdaj pa si zaslužim dopust,” je včeraj po seji sveta zavoda Maribor 2012 pojasnil Mitja Čander, programski direktor.

4 komentarji:

  1. Epekajevci na počitnice ... Franca pa na prisilni dopust. Bojda že vadi: Rogouza (Rogoza), Rogouze, pri Rogouzi ... in Dob, Dob(ej)a, pri Dob(ej)u

    OdgovoriIzbriši
  2. No pri Dobeji je Franca tut diplomero ...

    OdgovoriIzbriši
  3. “To ni res. Nekdo nekatere lokacije malo vsiljuje. Te niso edine, zavzemam se tudi za Festivalno dvorano Lent, ki nam jo ponujajo zastonj,” pravi župan.
    Sedaj mi je malo bolj jasno. Kangler ponuja Aueru biznis preko Čandra. Stojan Auer preko firme Tri-ceps d.o.o., katere lastnik je on sam, trži Festivalno dvorano Lent. Cenik je dostopen na spletu. "Zastonj" pa bi bila najbrže potencialna evropska sredstva v zasebnih žepih. Spomnimo; Auer in Kangler sta na predvolilnih soočenjih malodane fizično obračunavala med seboj!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ampak Čandrov foter bo mu zrihtal Rogozo, da bo njegovo "serce" bilo za MB, še vedno blizu MB.

    Kolturni kreator press

    OdgovoriIzbriši