ponedeljek, 6. junij 2011

Enigmatični člani programskega sveta

Nekajkrat smo že poročali o enigmatičnih novih članih organov zavoda EPK. Zdaj se enigma še kar nadaljuje. O tem, kdo so novi člani, smo skrivnostno izvedeli le iz kolofonov na spletni strani. Če bi verjeli diskurzu v javnosti, ti novi člani dejansko sploh ne obstajajo. En primer: dr. Jože Vogrinc bi v skladu s tem ne smel biti član programskega sveta EPK – mediji ga ne omenjajo, novinarjem se fučka preverba, programski direktor ga ne omenja, deležni nismo nobenih pojasnil – ena sama ignoranca. Še en otipljiv dokaz je vprašanje Mitji Čandru v današnjem intervjuju na MMC RTV SLO, kjer Vogrinca znova spregleda(jo):

Mariborski župan je namesto Tomaža Pandurja in Simona Karduma v programski svet zavoda Maribor 2012 - EPK imenoval direktorja TV Slovenija Janeza Lombergarja in urednika Luko Novaka. Ste zadovoljni s tem izborom?
Tomaževega odstopa mi je zelo žal. Čas bo pokazal, da je dal EPK-ju izjemen pečat, po dolgem zastoju ne le v pripravah, ampak tudi konceptualizaciji, je vnesel v projekt evropsko ambicijo. Brez nje gotovo ne bi bili, kjer smo. Sam sem zasnoval programsko vizijo prav v sodelovanju z njim in sedanjimi vodji programskih sklopov. Nova člana dobro poznam po njunem delu in ju zelo spoštujem. Za avtonomijo projekta je nujna kredibilnost članov programskega sveta. Sedanja sestava jo brez dvoma zagotavlja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar