petek, 6. maj 2011

O pomenu ptičje hišice v Zimici za razvoj projekta EPK

Le kam pluje EPK barka? Pisali smo že o Partljičevi paraboli o Kanglerju kot kapitanu in Čandru kot oficirju barke EPK. Ja, smešna primerjava, že druga v vrsti. Videli smo jih, velmože in velžene, naslikane kot veliko srečno družino: Majda Širca, Franc Kangler, Mitja Čander, Suzana Žilič Fišer. Posadko z barke.
Toda potem sledi drama: kapitanu teče voda v žrelo. Ogrožena ni le njegova ptičja hišica, grozi mu nič manj kot petnajst kazenskih ovadb. Priprejo ga, pregledajo njegova številna domovališča (resda vsa po vrsti bolj skromna kot načrt za MAKSa). Kaj pomeni takšen preobrat za to barko? Kaj za veliko srečno družino?
Nihče ni opazil: gre znova za politični konstrukt. Velik. Za teorijo zarote. Tako kot želi nekdo uničiti projekt EPK, temne sile v ozadju, želi zdaj uničiti njega osebno. V petnajst primerih. To znese petnajst zarot. Plus EPK.
Temne sile so obsežne. Bodo člani srečne družine priskočili na pomoč? Bodo solidarni, se jim bodo postavili po robu, zaustavili valove?
Spomnimo na glas iz EPK: Kangler je človeko z osebno in politično integriteto. Sta dejala Čander in Pandur. Fejst človek, s posluhom za kulturo, ne korupcijo. Prava družina mora držati skupaj. No, velik moralni problem za EPK. Pa tudi finančni. Velik moralni problem za ministrstvo. Pa tudi finančni.
Treba je verjeti Partljiču in slediti njegovemu zaupanju, da je Kangler dober kapitan. Nenazadnje je nedolžen, dokler ni kriv. Drugega jim ne bo preostalo. Kangler je kraljevič in Maribor Trnuljčica. Zato se splača prisluhniti pravljicam, zakaj v njih se vedno vse dobro konča. Da je EPK strukturirana kot pravljičarstvo, s hudobci, temnimi silami, čudoviti (pohorskimi) posestvi sredi mogočnih gozdov in kraljeviči, ki delajo in želijo le dobro mestu, pa je kazno že iz njegovih programskih izhodišč. Lahko noč, otroci! In ja, EPK bo resnica tega mesta.

6 komentarjev:

  1. Vse je zarota. Uboga Kangla pa misli samo na Maribor in mariborcane. Pa je vceraj lepo rekel na TV v slogu Kalimera, zakaj me preglejujejo, zakaj ne drugih ?

    V vsaki normalni drzavi bi ga davkarija ze davno priskrnila. Od kod sredstava za vikend in apartma, hiso v Dupleki in stanovanje pod Pohorjem ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Mali smo, pa vse vidimo. Bi bilo kaj drugače, če bi EPK bil v LJ?

    OdgovoriIzbriši
  3. Obstaja tudi hiša na Pohorju. Nismo videli, smo pa res mali, a ne dovolj:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042442559

    OdgovoriIzbriši
  4. Če že zagovarjate ljubezen do modrosti, najbrž zagovarjate tudi naklonjenost jasni misli.
    Je med ovadbami kakšna pogodba ali poslovanje, ki je povezano Z EPK?
    Če ne, potem preiskava ki jo omenjate ni povezana z EPK, ali ne?
    Z zanimanjem spremljam vašo kritiko dogajanja pri projektu EPK in do zdaj ste bili dosledni.
    Tale prispevek pa deluje kot osebni obračun s Kanglerjem in daje slutiti, da je vaše dosedanje delo bolj osebna zamera, ne pa ostroumna kritika.
    Samo v razmislek.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kukavičje gnezdo (hišica) na drevesu v Zimici, apartma na Pohorju in bivališče v pohorskem pragozdu nad Šumikom pa imajo direktno povezavo z razpisom za himno EPK in predlaganim naslovom himne: Im Maerchenwald

    :http://zofijini-epk.blogspot.com/2011/04/natecaj-za-himno-epk.html

    Toliko pa o ostroumni ironiji na račun skorumpiranega tepčka.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako naj poslej EPK obstaja še naprej kot kredibilen projekt, če je župan vpleten v kar 15 sumov storitve kaznivih dejanj. Pomisleki glede župana v odnosu do EPK so, kar zadeva sum, čisto na mestu!

    Razen tega je svoj mandat župan vezal na izradnjo MAKSA...

    OdgovoriIzbriši